(untitled) (International Journal of Contemporary Security Studies, 2021)
Науке безбедности као интердисциплинарна област која интегрише знања из различитих научних дисциплина друштвених наука, у условима комплексне глобалне политичко-безбедносне ситуације, изазивају заинтересованост стручне и шире јавности. У том смислу, Владимир Н. Цветковић осмислио је зборник чији је задатак да ширу академску јавност упозна са кључним областима и основним проблемима којима се бави наука безбедности. Сходно томе, зборник садржи девет ауторских радова који су подељени у пет референтних тачака: Уводна разматрања, Држава, Међународни поредак, Животна средина и Привреда. Поред ових чланака, зборник садржи и упоредни преглед мастер програма наука безбедности.