(untitled) (International Journal of Contemporary Security Studies, 2023)
Информације као средство схватања света и комуникације добиле су у пословном окружењу улогу корпоративног ресурса који завређује бар онолико пажње колико и сваки други ресурс којим било која организација располаже. Када се о говори информацијама као корпоративном ресурсу, неизоставно је бављење проблематиком њихове заштите. Отуда, пажња академске и стручне јавности већ увелико је окупирана питањем безбедности информација укључујући остваривање безбедности и других информационих ресурса који делују као ослонац и подршка употреби информација. Безбедност информација јесте функција која због свог значаја мора бити континуирана. Са друге стране, пред сваку организацију је постављен задатак обезбеђивања континуитета пословања услед и након поремећаја без обзира на карактер тих поремећаја. У вези са тим, у раду се полази од претпоставке да је један од предуслова континуитета пословања управо (континуитет) безбедности информација. Аутор ће покушати да представи на који начин безбедност информација доприноси управљању континуитетом пословања.