Науке безбедности - врсте и облици (Приказ зборника радова): Владимир Н. Цветковић (Прир.) (2020). Науке безбедности – врсте и облици. Београд: Факултет безбедности (206 стр.) (International Journal of Contemporary Security Studies, 2021)
Науке безбедности као интердисциплинарна област која интегрише знања из различитих научних дисциплина друштвених наука, уусловима комплексне глобалне политичко-безбедносне ситуације, изазивају заинтересованост стручне и шире јавности. У том смислу,Владимир Н. Цветковић осмислио је зборник чији је задатак да ширу академску јавност упозна са кључним областима и основним проблемима којима се бави наука безбедности. Сходно томе, зборник садржи девет ауторских радова који су подељени у пет референтних тачака: Уводна разматрања, Држава, Међународни поредак, Животна средина и Привреда. Поред ових чланака, зборник садржи и упореднипреглед мастер програма наука безбедности.