ИНТЕГРАЦИЈА РАЗВОЈА ГОВОРА И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА КРОЗ ИНТЕГРИСАНЕ ВЕЖБЕ И ИГРЕ - Spasic, Jelena Lj.; Stanković, Slađana; Jančić, Jelena (Metodička teorija i praksa, 2026)
У раду су представљене могућности за интеграцију развоја говора и физичког васпитања у раду са децом предшколског узраста. Интегративни приступ један je од најважнијих елемената модернизације васпитно-образовне праксе на коме инсистирају и Основе програма предшколског васпитања и образовања – Године узлета. У раду су дати примери интегрисаних активности који почивају на логичном и сврсисходном повезивању садржаја области развоја говора и физичког васпитања. Допринос рада огледа се у конкретним примерима испробаним у пракси, у оквиру интегрисаних планираних ситуација учења које у оквиру методичких практикума реализују студенти смера Васпитач у предшколским установама на Факултету педагошких наука у Јагодини.